LISENSSIT JA VAKUUTUKSET

Yleisurheilulisenssi

Suomen Urheiluliiton päätöksen mukaan lisenssi on pakollinen kilpailulupa kaikissa virallisissa SUL:n myöntämissä yleisurheilukilpailuissa. Lisenssi sisältyy Mikkelin Kilpa-Veikkojen yleisurheilukoulu- ja harjoitusryhmämaksuihin. Seura hankkii näiden urheilijoiden lisenssit automaattisesti. Edellä mainittuihin ryhmiin kuulumattomat urheilijat vastaavat itse lisenssin ostamisesta sekä siitä, että lisenssi on voimassa. Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) alaisissa kilpailuissa ei tarvita lisenssiä.

2006 ja myöhemmin syntyneillä lisenssiin sisältyy tapaturmavakuutus. 2005 ja aiemmin syntyneillä urheilijoilla seura hankkii lisenssin, mutta huoltajan/urheilijan tulee huolehtia vakuutuksen ostamisesta. Yleisurheilulisenssin mukana on mahdollista hankkia OP:n Sporttiturva -vakuutus. Vakuutuksen voi ostaa erikseen SUL:n omapalvelusta sen jälkeen, kun seura on hankkinut vuoden 2019 lisenssin. SUL:n omapalveluun kirjaudutaan huoltajan seuralle antamalla sähköpostiosoitteella.

Lisätietoa yleisurheilulisensseistä ja vakuutuksista löytyy seuraavan linkin takaa: http://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit

Suosittelemme tutustumaan huolellisesti Sporttiturvan lisenssiehtoihin ja omaan vakuutustilanteeseen. Sporttiturvan hankinnasta päättää huoltaja oman harkintansa perusteella.

Lisenssi ja siihen liittyvä tapaturmavakuutus, joka on ostettu 1.10.2018 jälkeen, ovat voimassa maksupäivästä vuoden 2019 loppuun saakka (31.12.2019). Lisenssin tapaturmavakuutus on voimassa vain yleisurheiluharjoituksissa ja -kilpailuissa.

Muut vakuutukset

SUL:n lisenssin tapaturmavakuutus on voimassa vain yleisurheiluharjoituksissa ja -kilpailuissa eikä näin ollen kata esimerkiksi vapaa-ajalla sattuvia tapaturmia. Suosittelemme kaikkia urheilijoita ottamaan itselleen sairaskuluvakuutuksen. Muistathan varmistaa vakuutusehdot siihen, että sairaskuluvakuutus on voimassa myös kilpaurheilussa ja siihen liittyvässä harjoittelussa.